Acta de l’assemblea del 3 de juliol

Acta de l’Assemblea del Carmel del 3 de juliol:

Comienza la intervención Arnau como miembro de la comisión contenidos e inicia la sesión.

Se reparten las funciones: Marta tomará el turno de palabra, Arnau moderará y Javi tomará acta.

Se procede a la presentación del megáfono de la asamblea.

Hablan las comisiones:

Acción: se explica que debido a la falta de tiempo y organización, las acciones que se pretendían hacer  en las fiestas deberán ser trasladadas al viernes. No se pretende la charla directa sino que se pretende llegar al ciudadano con unas actividades lúdicas que permitan explicar la situación. Demanda ropa de disfraces, telas… para decorados.

Marta propone enmarcar las actividades en la semana siguiente, Héctor considera que es importante hacerlo ahora.  Andro propone que debido a la acumulación de trabajo se reparta bastante.

Es llegeix la llista de material:

Anelles, globus, joc de bitlles, samarreta stop desnonaments, teles, amplificador inalàmbric, espelmes, cartes, atrezzo en general de l’aire ferial, pots de vidre…  se queda el miércoles a las 20 hores per entregar el material que tingui cadascun.

Es queda a les 18 hores, per començar a les 19. A la cantonada de Dante amb Rambla.

(Irene comenta que des de plaça Catalunya s’han decidit reunir un dia totes les comissions d’acció el 9 de juliol a les 17,00 hores.)

Marta comenta que si s’ha de cuinar al carrer i cobrar, necessitem demanar permís. Marta diu que ella o Adán aniran a fer-ho.

David comenta la colgada de carteles del domingo y la paradeta que se montó el sábado en los conciertos de carmelomanos.

Jesús trae unos modelos de logos con el nombre de la asamblea, para votar si alguno se acepta o se sigue en la búsqueda.  Surge un dilema por la presencia de indignados sin femenino.  Se procede a votar 9 votos a favor de la “indignad@s”, y 8 a favor de la “indignadas”.

David propone el uso de la página web, para desatascar el foro. Héctor comenta que també ho va posar a la página de l’acampada per fomentar la visibilitat.

Habla la comisión de contenidos que se excusa con la imposibilidad que supuso el encontrar la información que se pedía. Tema de regidores.

David comenta una la idea de proposar unas reunions alternatives a l’assemblea, per entrellaçar idees entre la gent i fomentar el debat, alhora que la formació política.

Se abre el turno de la comisión extensión, empieza Irene.

Acta de l’assemblea de barris del passat diumenge, resum: es remarca que l’objectiu de les assemblees de barris és l’autogestió i que ens juntem amb totes per fer accions conjuntes.  Es comenta que es pot seguir a pl. Catalunya sense material per acampar. La forma d’organització proposada és la coordinació general, creació de comissions temporals per fets concrets.

Missatge de la comissió d’extensió que limiten les seves funcions i deixen en mans dels barris la seva propia organització. 6 de juliol a les 18h es prepararà l’ordre del dia per al 10 de juliol, que es farà la trobada d’Assemblees de barris al Parc de la Ciutadella.

A continuació, la pròpia Irene anirà com a representant de l’Assemblea del Carmel, pel que es procedeix a recollir les propostes que durà en nom de tots:

Propostes de l’Héctor:

Unificació de les bases d’informació per millorar l’accessibilitat a tots els continguts.

En quesito informativa/periodistica,  trobar els draps bruts dels nous regidors/res a nivel general i sol·licitar, si es possible, que els professionals d’algun mitjà expert en treure aquest tipus d’informació, com el setmanari Directa, ens tutelin i assessorin.

La llum ha pujat un 21% en l’últim any, recorda que al 1992 es va fer un procés de recaptació de diners degut a no trobar just els rebuts en aquell cas de l’aigua. Proposa la creació d’un compte general per a ingressar aquesta diferència i així al·legar, en cas de conflicte amb la companyia eléctrica, que no es que no paguem pel servei, sino que el que no estem disposats a pagar es una pujada totalmente gratuïta i abusiva.

David propone un acompañante para acompañar a Irene para la reunión de asambleas de barrios del próximo 10 de julio en la Ciutadella.

Andro, propone la creación de una base de recursos materiales que tengan las asambleas y que se puedan ir rotando entre éstas. También recoger un listado de las Oficionas de Derechos Sociales que hay en los barrios, para poder coordinarse y contactar entre ellas.

També el·laborar un calendari general de totes les accions que volen fer els barris.

S’obre el torn de paraula per decidir si la persona que va a l’assemblea de barris ha de tenir poder de decissió.

Hector comenta que li és indiferente, ja que, finalmente, cadascú, així com la assemblea, farà el que cregui conveniente en cas que el representant d’aquesta prengui una decissió que es consideri errónia.

La Maria li demana al Héctor que li expliqui la proposta de la llum; aquesta consisteix en repetir l’experiència del 92, que es ingresar en un compte la diferència de la pujada del rebut de la llum. Es a dir, ingresses al compte de la eléctrica el rebut normal sense la pujada del 10%; i a l’altre compte ingresses aquest 10% de pujada, per tal d’alegar que tú no es que no paguis el rebut de la llum, sino que et negues a pagar aquesta pujada injustificada.

Ens explica un altre home que al 92 van deixar de pagar 14.000 usuaris, que es van coordinar i negociar tot el que es va pagar. Van intentar tallar alguns serveis, però les associacions de veïns solventaven aquests talls. Finalment, es va arribar a un acord per a retornar part dels diners de les pujades (com a mínim al Carmel). Ens avisa que es complicat, però que tot es estipular el que es pagarà pel servei i organitzar-nos correctament. Que él ha participado en dos reuniones relacionadas con lo de la subida eléctrica, que por lo que lo ha visto es necesario muchísima infraestructura.

La Mireia opina que l’acció tindria impacte si es molta la gent que hi participa, però que un altra proposta que coneix, es que la gent, enlloc de tenir domiciliat el rebut eléctric si anés a pagar-ho personalment, colapsaría les oficines, ja que han reduït personal per a aquests tràmits. Recorda també que sobre l’opció del compte de Banca ética per a ingresar la pujada de la llum, que hauriem d’assessorar-nos per aquests, i que intentará contactar amb algú d’aquesta banca ética per a que ens informi.

Adrián comenta la campaña que se está realizando a nivel estatal contra las compañías eléctricas, que pretendían cobrarnos la renovación del nuevo tipo de contadores o subirnos la potencia y cobrar por ello también. También recuerda la campaña del agua, que se ganó porque la gente no es que se negase a pagar el agua, sino los impuestos asociados a ésta, que pese a los cortes de agua que realizaban la compañía, los propios vecinos la conectaban de nuevo.

Arnau comenta que la idea li sembla bona però que li falta cos. Héctor replica que la qüestió es presentarla a l’assemblea i que si agrada, la duguin endavant i la treballin.

La Maria suggereix que hi vagi algú dels que van viure i participar a la campanya de l’aigua del 92, ja que explicar cóm van organitzar aquesta acció exitosa es vital per a que la gent ho entengui millor.

La Irene ens informa que avui els treballadors del Vall d’Hebron s’han apoderat del hall de l’hospital, que aquesta nit decidiran qué fan i si continúen. També que des de educación, el dia 12, pares i mares que vagin a buscar als nens a l’escola, Mestres, etc. Es a dir, qualsevol persona que vagi a les escoles i instituts, que hi vagin amb samarreta groga com a manera de protesta.

L’Héctor ens avisa que aquest dissabte hi ha un altra jornada de formació i acció a Nou Barris.

Irene també comenta que per al dia 21 es prepara una nova movilització important per a la Llei Òmnibus, que ens anem concienciant que aquests dos dies hi haura feineta.

Antonio propone que el día 23, cuando las marchas llegan a Madrid, hagamos alguna acción bien hermosa para celebrarlo y acompañarlo.  Proponerlo en la reunión de un modo importante.

Fi del tema d’extensió.

Es comenta lo de la Oficina de Drets Socials. Héctor confessa que encara no ho tenim prou madur, que ens cal preparar-ho més encara per a poder fer-ho bé, que col·locarem una pancarta en unes de les tres columnas de la plaça, així com mes infraestructures de l’estil plafons, etc.

Dijous passat va anar amb 3 companys a l’oficina de Drets Socials de Nou Barris i els hi van informar una mica el funcionament d’aquesta. Un element molt necessari a aquestes es un advocat o persona  amb coneixements juridics, pel que si algú ho es o coneix algún, que li demani si ens pot ajudar. Aquesta setmana interán anar a les oficines de drets socials de Sants i, més endavant, a la de Santa Coloma.

Una altra companya ha anat a l’assemblea del PAH i ens explica com va anar. Cada 15 dies fan assemblea  al carrer Obradors, 6, que analitzen si es factible o no juridicament el desnonament, després les accions i com es distribueixen pel barri.

Que pel proper 15 de juliol hi ha una reunió a les 18 h., que si algú hi vol anar, hi està convidat, ja que fins setembre no podrá venir ningú del PAH a informar-nos a l’assemblea sobre el tema dels desnonaments i mobbing inmobiliari.

Per altra banda, ens comenta que aquest dimecres hi havia un suposat desnonament al barri, pero que per la seva particularitat, no procedía ni es podía evitar juridicament, pel que no es pot fer cap acció al respecte.

Que busquen col·laboradors per a empapelar el barri amb información sobre tot el tema.

L’Arnau comenta que tot aquest esforç el podem aglutinar amb l’Oficina de Drets Socials, a veure si així animem a la gent a que es posi en contacte amb nosaltres.

La Irene i dues noies més es presenten com a voluntàries per anar el día 15 a la reunió del PAH.

Antonio nos informa que la clínica de la Esperanza sufrirá un ERE de 194 trabajadores y un fuerte recorte de camas y urgencias, que después de verano, como echarán a más, podemos concentrarnos con toda esta gente y hacer algún acto conjunto.

Héctor informa que hay una asamblea de indignados de una plataforma de músicos que se reúnen en el Espai Boca Nord los martes a las 20 h.

Irene presenta un problema personal, degut a tema de falta d’atenció d’un familiar i planteja la necessitat de començar accions.

Jordi comenta que parlant amb un familiar, li comenta que la possibilitat de reduïr la despesa seria posible, però és molt difícil degut al poder de les farmaceutiques, també per la pressió de la gent quan no s’accepta un medicament, i per això hem de fer força en les formes viables i alternatives xq funcioni.

David comenta que el dia 30 se firmó un ERE de unos 200 trabajadores en el Hospital del Mar, una concentración a la que se sumaron la gente de Sant Pau y acabó frente a la casa de Artur Mas. Anima a seguir con las movilizaciones. Comenta que los médicos firmaron un manifiesto, en contra de las presiones que vienen sufriendo, para que no se negocie con la patronal, ya que se están firmando recortes mediante la intimidación y el miedo a despidos masivos mediante decreto ley, y lo que hay que hacer es que “si tienen huevos”, Mas y Boi Ruiz, lo hagan por ley para denunciarlos ante los tribunales por vulnerar el derecho a una sanidad pública.

Adrián comenta que el articulo 43 de la constitución comenta que la sanidad debe ser  pública y preventiva. Además comenta que casi 20.000 puestos de trabajo van a ser  destruidos. Entrega un documento de parte de los miembros CC.OO en el que se expone que no se está de acuerdo con lo que se firma, así como con los recortes.

Alba comenta que debemos buscar alguna forma de hacer visibles a la gente que está trabajando.

Señor comenta que necesitamos organización sindicales potentes, dice que el problema no es solo la sanidad y la educación, sino también el empleo, critica los acuerdos de Maastrich por darnos unos recursos que ahora no se van a dar. Y tenemos que atacar muchas cosas y empezar más acciones.

David proposa que es miri si des de alguna comissio jurídica és denunciable el fet de les llistes d’espera que vulneren el dret constitucional a una sanitat preventiva.

Arnau comenta que tot i la forma de la denuncia pot ser bona, creu que s’ha de parlar amb gent de dintre per qué ens expliqui com està el tema.

Héctor proposa unes jornades d’explicacio sobre la sanitat, a nivell d’usuaris, de personal, gent del sistema…

Jordi comenta que seria interessant crear espais de treball dels diferents sectors.

Dit aixó, s’acava l’assemblea del dia i la gent procedeix a reunir-se en comissions.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en actes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Acta de l’assemblea del 3 de juliol

  1. Retroenllaç: Assemblea de barris i pobles (diumenge 10 de juliol) | # assemblea carmel

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s