Acta de l’assemblea de l’11 de juliol

Acta de l’assemblea del Carmel de l’11 de juliol

 1. Recollida de fons (aportacions econòmiques)
 2. Informació de cada comissió:
  1. Continguts
  2. Difusió
  3. Acció
  4. Extensió
   1. Assemblea de barris de Barcelona del 10/07
   2. Informació de l’assemblea de Muntanya
   3. Informació sobre els desnonaments i la Oficina de Drets Socials (ODS)
   4. Torn obert de propostes
   5. Sopar del barri de Divendres 15/07
   6. Torn obert de paraula

S’assignen les tasques de moderació, presa de torn de paraula (Andreu) i presa de l’acta (Marino).

Es recullen 40,63 euros d’aportacions personals. Es torna a insistir que qui vulgui pot consultar totes les factures i rebuts.

Exposa la comissió de continguts: Tal i com han avisat via mail, s’estan preparant dues xerrades: Una sobre el tema del no pagament del impost d’aigües de 1992, amb la col·laboració de persones del barri que hi van participar activament. L’altra xerrada – col·loqui és sobre la relació entre la sanitat i les farmacèutiques.

Parla la comissió de difusió: Es demana col·laboració per aquesta nit, després de l’assemblea general, anar a encolar cartells informatius pel barri.

Acció: Comuniquen que el circ de divendres passat va ésser un èxit. Va haver una bona acceptació per part del barri i va ser molt entretingut. Es comenta si estem disposats a repetir-lo. Es proposa fer-ho al mercat del Carmel, amb l’objectiu de buscar la proximitat dels comerços per a que col·laborin.

La Irene, de la comissió d’extensió, ens fa un resum del que es va parlar a l’assemblea de barris del 10/07. Ens comunica que va assistir acompanyada de la Isabel i el Ram i que hi havia molta gent.

Es va parlar de la organització dels barris, de les mobilitzacions del dia 20-21/07 i un torn obert de paraula:

 • La pròxima assemblea de barris no serà fins els dies 17 o 18 de setembre. Es va proposar que per a aquell dia cada barri hagi treballat i votat el document de propostes de Sants (en referència a la coordinació de barris), que inclou els següents 5 punts:
 1. Volem delegats/portaveus de cada barri en torns rotatius? Quantes portaveus volem? Podran prendre decisions en nom de cada barri, o es farà per consens?
 2. Quines comissions volem crear a l’assemblea de barris?
 3. Quins organismes assemblearis no territorials volem que hi participin? (ex: Afectados por la hipoteca etc.)
 4. Quina periodicitat volem per les assemblees de barri?
 5. Com decidim entre tots els barris els punts de l’1 al 4 i quan?
 • La comissió de comunicació de plaça Catalunya (com moltes altres) segueixen reunint-se i treballant i volen col·laborar de cara a l’assemblea de barris. Per això han creat la web de l’assemblea de Barcelona (de tots els barris): http://assemblea.byethost2.com/ . Han creat un document amb les propostes, explicant de quina manera volen col·laborar. El té la Irene, es mirarà de penjar al nostre web, sinó, se li pot demanar per consultar-lo.
 • A l’assemblea de barris també es va parlar sobre les movilitzacions dels dies 20 i 21 de juliol, quan s’aproven els pressupostos de la Generalitat. Es proposa:
 • El dia 20/07 al matí: Que cada barri organitzi accions pel seu compte (cercaviles, cassolades etc. ). Si no es pot, almenys, i aprofitant que es dimecres, intentar col·laborar amb la lluita del sector de la salut als hospitals, que es solen concentrar a la 13:00 per fer cassolades i tallar carrers.
 • El dia 20/07 a la tarda: concentració a les 19:00 per fer una manifestació amb un recorregut que passa pels punts problemàtics de l’actual situació social (es van proposar 3 itineraris i es va decidir sortir de pl.Catalunya, passar per l’edifici de la borsa, Foment i arribar al Parlament (sense entrar!), i allà fer una assemblea general a les 21:00 per decidir quines accions concretes es fan el dia 21/07.

També s’explica que el dijous a les 19:00 es reuneixen els que organitzen l’itinerari pel dia 20/07 als jardins de la UB del Raval, per qui vulgui donar la seva opinió.

 • L’antiga comissió de cuina de l’acampada Barcelona s’ofereix per fer un cop de mà en sopars o dinars que es vulguin organitzar als barris. Cal enviar un mail des de la nostra comissió d’acció.
 • S’estan organitzant viatges a Madrid el 23 de Juliol per rebre a les marxes indignades que van sortir de Barcelona i altres punts d’Espanya. Es llogaran autobusos (preu: 30 euros, anada i tornada). El telèfon per reservar lloc als busos és: 667 76 10 21 (demanar per Eusebio López). Es comunica que a Madrid el cap de setmana del 23-24/07 hi haurà vàries manifestacions, concerts, conferències, i altres activitats de reivindicació social.

Es passa un paper de recollida de signatures en contra de les retallades, que ve de l’acampadaBcn.

El Ram comenta dues propostes més que van sortir de l’assemblea de barris:

 • El dia 24/07: fer una creu amb cinta blanca a totes les escultures de cada barri de Barcelona, per reclamar la importància de la cultura.
 • “Indignatil”: Com una espècie de tub de plàstic semblant a un medicament en el que hi hagi informació sobre el moviment. ¿?

La Carol ens posa al dia del que es va debatre a l’assemblea de Muntanya de Dijous passat:

 • El dia 15/07 faran un cercavila amb cassolada per commemorar els 2 mesos de l’inici del moviment 15M (encara no saben l’hora).
 • El 17/07 a les 19:00 es farà una xerrada sobre banca ètica a la pl. Allende. Es recorda que, en principi, a Pastrana es farà una altra sobre el mateix tema el 25/07 a les 20:00.
 • A l’assemblea de Muntanya fan debat sobre la participació de les associacions de veïns en les assemblees, per prevenir una possible politització del moviment. Allà s’ha decidit que recolzin el moviment però en un segon pla, essent un participant més.
 • Proposen aconseguir un cotxe-megàfon per fer difusió pel districte.
 • Han fet un plafó de fusta fixe a pl. Allende.
 • Veuen difícil la unificació de recursos entre les diferents assemblees del districte.
 • Tenen un blog per que altres assemblees puguin consultar el que fan (no tenim l’adreça).
 • A muntanya volen representants de l’assemblea que no puguin prendre decisions i que sigui de caràcter rotatiu.

La Isabel ens posa al dia del tema de desnonaments. Demà hi ha un judici per un desnonament a Vic (Osona). També demà hi ha un desnonament a Sta. Coloma a les 08:30. Es pot consultar tot el calendari a: http://afectadosporlahipoteca.wordpress.com/                             Es demana col·laboració.

El Ram comenta el tema dels enderrocs al c/Sigüenza. La Maria demana quins són els motius i més informació, però no disposem d’aquesta informació.

L’Héctor ens parla sobre la Oficina de Drets Socials (ODS). Avui ha posat un punt d’informació a pl. Pastrana, amb material imprès sobre drets d’immigrants sense papers, el tema de l’aigua de 1992 i de desnonaments. Ens comunica que el Dissabte 16 /07 a les 17:00 es farà una presentació de la ODS de Nous Barris, en principi al Centre Cívic Torre Jussana (el lloc està per confirmar).

S’obre el torn de propostes:

 • Pau: Es presenta com a membre del CUP (Candidatura d’Unitat Popular), nou participant de l’assemblea. Ens comunica que el 25/07 es constitueixen els nous regidors del districte a la seu antiga del districte (a l’altra banda del túnel de la Rovira). No sabem l’hora. Nosaltres teníem entès que es feia al setembre. Es confirmarà el dia i l’hora, i el Pau ens comunica que el CUP anirà a fer pressió.
 • Carol: Què farem el 15/07? Es proposa parlar-ho al punt de l’assemblea dedicat al sopar del divendres 15.
 • Maria: Ha llegit que inclouran impostos en el rebut de l’aigua (un altre cop!) per tal de pagar el deute que té l’Agència Catalana de l’Aigua. Proposa, en comptes de fer-ho amb el tema de l’electricitat, (que potser és pitjor que et tallin la llum que l’aigua), que s’estudiï com repetir les accions amb l’aigua de 1992.
 • Héctor:  Recorda els fets del 76. Opina que s’ha de donar força a les propostes que generen organització. Que s’ha de replantejar la coordinació de les assemblees de barri perquè no ens podem passar 2 hores, per exemple, debatent quin itinerari es farà el dia 20-21/07, i centrar-nos en temes més importants, per que l’assemblea agafi ritme i no es faci tediosa i desmoralitzant.
 • Irene: Responent a l’Héctor, diu que hem d’assistir a les reunions organitzatives de les assemblees de barri, on preparen l’ordre del dia, per proposar quin pes se li dóna a cada tema a debatre.
 • Un company planteja que si nomenem portaveus rotatius de les assemblees de barris, ajudarà a solucionar els problemes que planteja l’Héctor.
 • Alba: Proposa organitzar un cinema a la fresca (aprofitant que algú va dir que tenia disponibilitat de portar un canó de projecció) al barri abans de que s’acabi el Juliol, ja que es una forma molt vistosa de conscienciar a la gent abans de que marxin de vacances, perquè tornin al setembre amb ganes de col·laborar!
 • Irene: Proposa que al cinema a la fresca es projectin documentals de caire social. També opina que hauríem de col·laborar amb les reivindicacions que es fan cada dimecres a l’Hospital de la Vall d’Hebron per part dels treballadors de la salut, ja que el tenim molt a prop i cada dimecres fan assemblea al hall de l’Hospital (i cada cop hi ha menys participació!).
 • Una companya s’ofereix per anar a la Vall d’Hebron el pròxim dimecres.

Passem a debatre el tema del sopar de veïns que estem organitzant pel dia 15/07:

 • Una companya informa que l’Ajuntament diu que s’ha de demanar els permisos per fer un acte així (i cuinar al carrer) amb 3 mesos d’antelació. A més cal que els que ho fan tinguin el carnet de manipulació d’aliments actualitzat.
 • La Carol demana a quin lloc es faria el sopar. Es va acordar que es faria al parc de la Roda, però està massa amagat i es proposa fer-ho a Rmbla. Del Carmel.
 • Isabel: demana quines conseqüències té fer-ho sense permís, en el cas que vingui la urbana o els mossos. Li contesten que simplement et fan fora i ja està. Altres companys comenten que òbviament et poden multar, però que aquestes multes no solen arribar.
 • Alba: comenta que també et multen per demanar cèntims al carrer.
 • Un company diu que estem fent passos endavant i enrere, i que la comissió d’acció ja porta 3 setmanes organitzant el sopar, mirant a on comprar el menjar i el beure, buscant els millors preus etc.
 • Héctor: Proposa fer jocs al mercat del Carmel el divendres a la tarda, després pujar a buscar a la gent de l’assemblea de Muntanya (que estaran fent cercavila) i baixar tots plegats a rmbla. Carmel per fer el sopar amb la resta de veïns.
 • Un company proposa fer un sopar de traje, que cadascú cuini menjar per 3 o 4 persones i allà es comparteix entre tots, per evitar el tema de cuinar al carrer.
 • La Irene proposa fer el sopar ben fet després de l’estiu amb els permisos i cuinant al carrer, tal i com teníem pensat.
 • Ram: Som indignats, no és necessari que demanem permisos a l’Ajuntament. Opina que hauriem d’aprofitar els de la comissió de cuina de pl. Catalunya que s’han ofert per fer ajudar en aquests esdeveniments.
 • Héctor: Posa l’exemple d’uns actes al Raval en els que tenien prevista una gran afluència de gent, i tot i tenir els permisos, l’ajuntament van trucar el dia abans dient que no podien fer-lo. Per tant al final tant fa tenir permisos o no. S’ofereix per trucar als de la comissió de cuina de Catalunya, però el company que li agafa el telèfon no està disponible en aquest moment.
 • Un company opina que ja estava tot tancat des de part de la comissió d’acció, i que s’han de saber els objectius, perquè ja s’havia decidit no demanar permisos i ara ho tornem a debatre. Remarca que el moviment a pl. Catalunya va triomfar pels actes de desobediència civil.
 • Entre tots es decideix el següent pel dia 15/07:
  • A les 18:00 es faran jocs al mercat del Carmel.
  • A les 20 ens trobem amb els de l’assemblea de Muntanya que estaran fent el cercavila, per tal de que s’uneixin al sopar.
  • Baixar tots plegats fent cercavila fins a la Rbla. Del Carmel a les 21:00-21:30, per tal de fer el sopar amb la resta de veïns/es i gent d’altres assemblees que s’hi vulgui afegir. (Farem sopar de traje: que cadascú porti el que pugui per sopar i beure, cuinat a casa, i aquí el repartirem entre tots els assistents).

Per últim, al torn obert de paraula, una companya que treballa a l’Hospital 2 de Maig (que el volen tancar), comenta que cada dia de 20:00 a 21:30 fan talls als carrers i cassolada. A part hi ha gent acampada. Ens convida a col·laborar amb ells.

El David comenta que ell s’encarrega dels cartells pel sopar de divendres.

El Marino opina que és millor no jugar-se-la fent servir maonesa i ous al sopar de divendres, ja que a l’estiu és molt fàcil que hi hagi intoxicacions.

L’´Héctor proposa posposar la xerrada de COOP 57, perquè coincideix amb la formació dels nous regidors del districte, i fer l’assemblea d’aquell dilluns a la seu del districte. Després de debatre el tema, es decideix que quan sapiguem el dia i l’hora exacte del tema dels regidors, decidirem, perquè ara per ara només és un rumor.

La Carol comenta que la setmana que ve no hi serà i si algú pot anar a la assemblea de Allende. També falta algú que es comprometi a anar a l’assemblea de Guinardó per fer d’enllaç amb el Carmel.

Un company comenta que està molt bé el tema del sopar, però que hem de mirar d’organitzar-nos tots els barris per fer accions conjuntes, ens hem de conèixer entre totes les assemblees de barri del districte i nomenar representants en cada una.

Una companya proposa fer reunions de districte periòdiques (mensuals?) Es decideix votar-ho a la pròxima assemblea.

Fi de l’assemblea i reunió de comissions.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en actes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s