Acta assemblea 18 de juliol

Acta del carmel 18 Juliol 

Resum

1 PAH i desnonaments i ods

2 Ple de districte

3 Xerrada coop57

PAH i desnonaments

Un company ens comenta que es van reunir unes 300 persones per a evitar un desnonament i aquest no va prosperar. Després de l’éxit, va anar a l’assemblea de la PAH (Plataforma Afectados por la Hipoteca), on els hi van explicar qué fer i com actuar davant de cada cas, ja que tots tenen les seves particularitats. Per exemple; un cop no pots pagar la hipoteca, el banc et fa un requeriment, mitjançant el qual comences a negociar el pagament del deute de les diverses maneres possibles, però, sempre amb el banc com al que te l’ultima paraula. Si s’executa l’hipoteca, el banc es queda amb el 60% del valor de tasació de la vivenda, i tens que seguir pagant la diferència. Es a dir, no es solventa amb la dació de la vivenda. Un cop es produeix aixó, te lloc el procés de desnonament, quan, per ordre judicial, els mossos poden tirar la porta de casa teva i treure’t per la força.

També van remarcar que están treballant amb la ILP (Iniciativa Legislativa Popular) que, finalment, està desbloquejada pel “partit fantasma” que la tenia registrada, per a fer la dació en pagament de la vivenda per a saldar la hipoteca. Així les coses, si la mesa del Parlament l’autoritza, al setembre començaran a recollir signatures.

Per altra banda, que encara que calculen que a Barcelona hi ha 20 desnonaments diaris, la PAH analitza els casos en els que pot i deu intervindre, ja que bona part d’ells son degut a l’especulació (gent que tenia més d’un pis i els hi embarguen per a no poguer pagar l’hipoteca).

L’Héctor ens explica la información que ha obtingut al respecte de la dació en pagament per part de l’Oficina de Drets Socials de 9 Barris, on aboguen més per la idea de la “responsabilitat limitada” de cara a les hipoteques, de la mateixa manera que es fa amb les S.L., que no pots perdre ni reclamar-te més diners dels que has invertit, es a dir, un tope on els deutes no puguin augmentar més enllà del que eren inicialment. Per altra banda, comenta que a les subastes hi ha cert mafiosisme on hi ha coaccions als pujants, que amenacen fisicament a qualsevol que intenti comprar el pis i no formi part del seu “grupúscul”.

També proposen que per a cada desnonament amb famílies al carrer, hi hagi una ocupació de pisos buits.

Es demana que es preparin cartells específics per a difondre la ODS de l’assemblea, des de difusió es solicita més informació i objectius per a incloure-l’s i elaborar els cartells.

La Mireia ens parla de la temática de la inmigració, que es tractada a la ODS, i ens posa al dia de les noves lleis creades per a facilitar la repatriació dels inmigrants, situació dels menors i les proves óssies que sel’s realitza per llei, etc.

Per als nouvinguts a l’assemblea, es fan cinc cèntims del que és l’ODS a càrrec de l’Héctor. La Mireia afeigeix la importancia de comptar amb un recull de contactes directes arreu del món per si s’ha de tramitar o buscar información per a qualsevol migrant que necesita, per exemple, un document o fer un tràmit a una ciutat del Marroc o Senegal. Si coneixem a algú d’aquesta ciutat i que hi resideixi, podem demanar-li que ens ajudi a fer-los.

Es dona per finalitzar el tema de la ODS.

Punt 6. Ple del districte el 25 i la xerrada de Coop 57

Es comenta d’intentar ajornar la xerrada de Coop 57 del proper dilluns 25 per al 28 de juliol. No obstant, ens amotllem al dia i hora que ens diguin i mirarmem de fer-lo al Boca Nord o Biblioteca, que compten amb més material audiovisual.

Dit aixó, es pregunta i es proposa qué tenim pensat fer per a donar la benvinguda als nous regidors de districte. Si volem impedir-lis l’entrada, fer cassolada o intervenir al districte. Es recopilen les propostes per a passar-les a les altres assemblees de districte.

1. Elaborar un manifest en forma de triptic o pamflet on es reculli la nostra postura, ens presentem com el que son, assemblees més obertes, públiques i populars que els seus plens, informacions de les assemblees del districte, serveis que oferim i informació d’uns resultats electorals on ha guanyat l’abstenció.

2. Fer una reunió a tots els plens com a alternativa al seu paripé. Son cada dos mesos.

3. Dur cadascú una bossa d’escombraries i deixar-la a la porta del districte. Es fan votacions i no hi ha quórum (10 vots a favor i 10 vots en contra) es busquen alternatives.

4. Fer un totxo de cartró i posar-hi “la nova regidora del districte”.

5. Es fundarà la assemblea de districte, que es celebrarà, com a mínim, cada dos mesos, que es quan hi ha ple, coincidint amb aquests.

6. Fer la recollida de problemàtiques socials del barri, a poguer ser, amb cara i ulls dels que les demanden i expliquen, per a exposar-les.

Debatint sobre el tema, surt la proposta de fer una llista de correu a la que enviar només convocatories i informacions de l’assemblea. També es recalca la necessitat de reprendre la paradeta informativa que feiem davant el mercat. S’acorda, apart, quedar aquest dimecres a les 10 del matí a davant del mercat per a començar a recavar informació.

Es queda en:

1. Preparar les preguntes que es faran a l’enquesta, cóm i quines dades s’hi inclouran.

2. Quedar davant el mercat divendres i dissabte de 10 a 13:30 h. per a repartir i recaptar informació.

3. Elaborar el manifest en 3 punts:

– Especulació i crisi

– Abstenció

– Trobada fundacional d’assemblees de districte en una gran assemblea oberta a tothom.

S’acorda que com a assemblea no es queda per anar al districte en grup, sino que es queda a les 18 h. davant la seu del districte.

Per altra banda, s’acorda quedar el dimecres 20 a les 17:30 a Pl. Salvador Allende per anar junts amb els de Muntanya cap a Pl. Catalunya a la manifestació.

Es tanca el punt.

Respecte a lo de cinema i projeccions de caire social i pedagogic al barri abans de l’agost, no ho veiem factible. En tot cas, ho deixem per al mes següent, que segurament hi hagi menys movilitzacions i tindrem més temps per a dedicar-nos-hi.

Es parla sobre enllaços i movilitzacions de Vall d’Hebron i 2 de Maig. La Marta comenta el panorama desolador de Vall d’Hebron, on ja no hi ha assemblea o, com a mínim, no n’hi havia quan hi va anar. Sobre el 2 de maig, sel’s va donar el correu, pero no ens ha arrivat cap información. S’acorda buscar nous enllaços dins dels dos hospitals.

Torn de paraula obert:

Un company ens fa arrivar un pamflet que ha trovat penjat i que, en nom de veïns del barri del Coll-Teixonera, reclamen la finalització i compliment de les obres de millora del barri, que están paralitzades i que, a més, no pateixin les retallades, ja que seria un agravi comparatiu amb la resta de la zona, on s’han finalitzat. S’intentarà contactar amb els veins del Coll la Teixonera.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en actes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s