Acta del 29 d’agost

ORDRE DEL DIA:
1. Recordatori del calendari de manifestacions
2. Universitat Indignada d’Estiu
3. Difusió de l’assemblea i material divulgatiu
4. Assemblea de districte del 2 de setembre
5. Proposta de Sants
6. Accions previstes
7. Ordre del dia per a la pròxima assemblea

Assistència d’unes 20 persones.

1. CALENDARI DE MANIFESTACIONS
a. Divendres 2 Setembre: Manifestació en contra de les retallades en Sanitat, convocada per la Plataforma d’Usuaris i Hospitals Catalans (PUHC). Una marxa surt des de l’Hospital 2 de maig a les 16:00.
b. Diumenge 18 Setembre: Manifestació a favor dels serveis públics.
c. Diumenge 25 de Setembre: Manifestació a nivell nacional convocada per la Plataforma de Afectados por la Hipoteca (PAH).
En David proposa penjar octavetes sobre les conseqüències de la reforma de la constitució, inclourà l’adreça d’Actuable on hi ha la proposta de Vicenç Navarro per sol·licitar el referèndum.
Altres cartells que es penjaran pel barri seran:
– Manifestació 2 de setembre contra les retallades de Sanitat.
– Divulgació de l’assemblea del Carmel.
– Universitat Indignada.
Es proposa imprimir-los en paper de color, perquè cridin més l’atenció.
2. UNIVERSITAT INDIGNADA
Des de l’assemblea del Carmel s’organitzen les ponències del dia 7 (decreixement i conseqüències del consum) i 9 (sistema sanitari i retallades). Pel tema equip no hi ha molt problema (es demanarà a Guinardó i en tot cas es disposa de 2 amplificadors). En Jordi contactarà amb Guinardó per demanar l’equip. El tema font de llum és més complicat. La Marta i en Jordi intentaran contactar amb els Diables del Carmel per obtenir l’electricitat. En cas que no es pogués fer al carrer, es desviaria a la gent cap al Boca Nord (també pendent de confirmació).

3. DIFUSIÓ
Es proposa posar cartells als balcons, comerços, etc. També deixar informació sobre l’assemblea (actes, accions, informacions varies, activitats, etc.) a la Biblioteca El Carmel – Juan Marsé (la Maria anirà a sol·licitar el permís) i a Boca Nord.
LOGO CARMEL: hi ha de marge fins la pròxima assemblea per presentar noves propostes del Logo que representarà l’assemblea del Carmel. El dilluns 5 de setembre es votarà a l’assemblea.
D’altra banda, s’han d’arreglar (o canviar) les pancartes de la Pl. Pastrana i del Mercat i fer adhesius. En un principi es posposa fins que s’esculli el Logo de l’assemblea i potser també fins que es decideixi on tindran lloc les assemblees a l’hivern (i així ja anunciar-ho). Possibles llocs on fer l’assemblea (pendents de petició) serien al Boca Nord o al local de l’Associació de Veïns.

4. ASSEMBLEA DEL DISTRICTE (2 de setembre)
A l’assemblea del districte hi assistirà l’Adam i un altre senyor.
Es proposarà:
– Contractar un advocat (en cas de necessitat de posar denúncies, de detencions, etc) a nivell de districte (és a dir, un advocat per a tot el districte). L’advocat en qüestió es diu Jaume i no ens cobraria per les consultes. Només s’hauria de pagar en cas d’haver d’anar als jutjats o a la policia. Això implica que el gruix de feina recauria sobre nosaltres mateixos.
– Es tractarà el tema de coordinació de les assemblees a nivell de districte.
– Es parlarà sobre el tema de les Jornades dels Diumenges (debats, xerrades, autoformació, etc.). Guinardó s’ofereix per organitzar la del dia 4 de setembre (coordinació i organització de les jornades de reflexió i un debat sobre el mass-media) que tindrà lloc a la Pl. del nen de la rutlla (aquesta jornada forma part de la Universitat Indignada d’Estiu). Ens van proposar que des del Carmel organitzéssim la jornada del dia 11, però com que hi ha les ponències del dia 7 i 9 de la universitat indignada potser no es podrà fer. A l’assemblea de districte es discutirà la periodicitat d’aquestes jornades.
– On fer les assemblees de districte a l’hivern. Una possibilitat seria als porxos de la seu del districte o als porxos de Atenció al Ciutadà a Lepant.
– Fer inventari del que disposa cada assemblea (per poder-lo compartir).
– Les investigacions que es facin i es trobin sobre els polítics del districte NO han de constar a les actes de les assemblees.
– Propostes per fer el dia del ple del districte:
o Cantar el garrotín fora del Ple de districte i anar explicant els draps bruts dels polítics.
o Reservar aforament al ple.
o Crear cartells exposant les despeses en conceptes de dietes i sol·licitar als polítics que les desglossin i mostrin transparència. Sol·licitem també que pengin les actes del Ple, que porten un any de retràs.
o Gravar l’entrada (o prohibició d’entrada) al ple, per disposar de proves.
o Fer un escrit als regidors demanant-los que surtin a fora a fer el Ple amb tothom, en comptes de fer-ho de forma tancada.

5. PROPOSTA DE SANTS
El tema es tractarà la setmana vinent perquè no hi ha l’Irene i perquè no es disposava del resum del que ja s’havia discutit en altres assemblees.

6. ACCIONS PREVISTES
– LipDub  Es tractarà també a la pròxima assemblea perquè no hi ha ni la Mireia ni l’Albert que són els qui ho porten.
– Festa a l’INEM  Maria i Adam s’ofereixen a organitzar-la. Informen de l’existència de la pàgina web de la Asociación de desempleados: http://www.adesorg.es
– Tisores al cap: Anar al CAP amb unes “tisores” al cap i dir: “Les retallades en sanitat m’estan matant”.
– Exposició fotogràfica  Dimarts al matí la Marta i l’Andro munten la paradeta per recollir signatures contra la reforma de la constitució (per intentar fer-les arribar a través de la web Actuable) i aprofitaran per fer més fotos indignades.
– Xerrada sobre l’aigua i desobediència civil: Es vol fer a l’octubre. Vindria el Jaume (advocat) i es contactarà amb l’Arcadi Oliveres.
– Un cop es coneguin els horaris de la manifestació del 25 (d’habitatge) en David proposa fer la jornada de districte sobre la llei electoral, partits, etc., amb la intenció de que rebem informació de cara a les eleccions generals del 20N.
– En Jesús proposa fer una pàgina web general de les assemblees de districte i que en aquesta pàgina surti l’enllaç a les de les diferents assemblees.
– Es parla de crear la llista de correu per tal d’enviar un newsletter setmanal informant sobre les activitats de l’assemblea.
En Luís considera que al fer tantes accions ens estem “atomitzant” i allunyant del que és més primordial. S’obre una discussió sobre si totes les accions són importants i l’origen de tot són els mateixos. També es discuteix que les accions han de tenir contingut, però que no tot ha de ser lletra i informació sinó que s’ha d’atraure l’atenció de la gent per tal de que despertin (i després ja vindrà la informació més feixuga) i convenç-se’ls de que el poble té el poder i la capacitat de canviar les coses.
En Jesús proposa la lectura d’un llibre: Reacciona (de Sampedro i altres autors, 176 pàgines).

7. ORDRE DEL DIA PER A L’ASSEMBLEA DEL 5 DE SETEMBRE
1. Triar el logo de l’assemblea del Carmel.
2. Tancar les propostes i els punts a tractar en l’assemblea d’interbarris de Sants (17 setembre).
3. Obrir debat de cara a les eleccions del 20 de novembre.
4. Torn obert de paraules.

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en actes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s