Acta del 19 de setembre

ACTA ASSEMBLEA 19 DE SETEMBRE

1 assemblea interbarris
2 mitjans de comunicació
3 repensar l’estratègia de difusió
4 Espai d’hivern
5 Jornades de reflexió
6 Altres

1. Resum de l’Assemblea Interbarrial del dissabte 17 de setembre

Valoració general: molt positiva. D’aquí a poc es pujarà l’acta a la pàgina de l’acampadabcn i es podrà llegir amb exactitud de tot el que es va parlar. També hi posaran un vídeo on hi apareix tota la trobada. Com a resum general, dos companys ens expliquen:

– Funcionament: s’acorda que cada vegada que se celebri hi assistiran, com a mínim, 2 portaveus rotatius de cada assemblea de barri. Cada assemblea decidirà el nivell de rotació d’aquests dos portaveus. En cas que hi assisteixinn més de dues persones d’una mateixa assemblea, només tindràn dret a vot dues d’elles.

– L’espai es va definint com un lloc de trobada de les assemblees de barri, d’intercanvi d’informació i de posada en comú respecte al que cada assemblea ha decidit sobre una qüestió en concret. No és, de moment, un espai de decisió i debat, sino de consens. És a dir que els portaveus de cada assemblea actuen només com a transmissors del que s’ha decidit a l’assemblea de barri pertinent, però no poden canviar d’opinió i votar una cosa diferent d’allò acordat previament. Seria, doncs, un espai “purament tècnic i pràctic”.

– Es planteja la opció d’utilitzar el portal http://propongo.tomalaplaza.net/ per a penjar les propostes de cada assemblea de barri abans de la trobada interbarrial i per a agilitzar, d’aquesta manera, la presa de decisions i el consens.

– Periodicitat i organització: s’acorda que seran entre cada 15 i 30 dies. Cada vegada serà organitzada per una assemblea de barri diferent.

REFLEXIÓ INTERNA: a la nostra assemblea, després de rebre aquestes informacions, ens preguntem: fins a quin punt aquest sistema és operatiu? fins a quin punt serà pràctic el fet que un portaveu no pugui decidir alguna cosa? fins on pot arribar el consens i quan apareix el sistema de votació? Què passarà, per exemple, quan apareguin 7 propostes diferents d’un mateix tema? s’escollirà la més votada? El fet que el portaveu no pugui decidir, no relentirà la decisió final (sube-baja de la interbarrial a la de barri)? Si el sistema no acaba de ser operatiu i hi ha massa “sube-baja”, això no farà que estiguem molta estona parlant de decisions i temes “interbarrials” i poc del que passa al nostre barri?

Proposem TORNAR-NE A PARLAR després de reflexionar-hi, un cop pengin el vídeo a la web d’acampadabcn, on hi surt tot el que es va parlar a la trobada interbarrial.

2. Relació amb els mitjans de comunicació

Tenim 3 propostes provinents de tres mitjans de comunicació diversos:

– Comradio: programa de tarda, tipus magazine.

– RadioBronka: ens conviden a diverses persones de cada assemblea de barri per anar a explicar com funcionem.

– RadioBcn: tenen un espai dedicat al 15M on hi pot anar qui vulgui i dir el que vulgui durant una estona.

Al ser un tema controvertit, s’inicia un debat i apareixen diverses postures:

– Els mitjans poden manipular tot allò que els oferim. Darrera d’un mitjà sempre hi ha un poder fàctic.

– Hem de plantejar-nos el fet d’apareixer en l’AGENDA MEDIÀTICA, que està mesurada i decidida per “allò que està de moda”. Hem de veure si volem pertànyer al món de la imatge com a REPRESENTACIÓ, i no com a una cosa real. + Difusió = + Adhesió? no sempre és així.

– Una companya proposa crear un DOSSIER DE PREMSA, recollir tot allò que diuen del moviment i analitzar com evoluciona la seva difusió, identificar els diferents mitjans i el seu punt de vista. Ens recomana també, anar ben preparats si decidim parlar en algun mitjà de comunicació. Es proposa de fer unes JORNADES DE REFLEXIÓ SOBRE ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ.

– què passaria si ens tornessim mediàticament invisibles? seria positiu per a nosaltres?

– Un company proposa no donar gens d’importància als medis fins a l’extrem: no podem decidir com parlaran de nosaltres, ni quina imatge donaran de nosaltres, com tampoc podem saber què pensarà la gent de nosaltres, per tant, el que fem o desfem no és allò important, sino potser les vegades que hi sortim. Prendre’ns-ho amb total tranquilitat.

Es parla el fet de decidir si volem que vinguin els mitjans de comunicació el dia 30 a la expo de fotos, però no s’acaba decidint res.

Finalment es decideix que l’Hector anirà a RadioBronka a parlar sobre el nostre funcionament.

3. Repensant l’estratègia de difusió

Arrel dels últims aldarulls amb alguns veïns de la plaça que han esdevingut en l’enganxada de cartells, i de la poca eficència (al matí següent no n’hi havia cap), es planteja recuperar l’estratègia de difusió que varem pensar anteriorment, que contempla:

1. Recuperar els cartells del mercat i de la plaça en bones condicions.

2. Fer una passejada pels comerços per esbrinar quins estan d’acord en penjar els nostres cartells i portar-los-hi sempre que en tinguem (i de dia!).

3. Enviar una NEWSLETTER periòdicament a una llista de correu molt àmplia (entitats, associacions, persones, comerços…). Hi ha una comissió que s’encarregarà d’això.

4. Penjar informació en els espais que tenim reservats al Boca Nord i a la biblioteca.

5. Fer ús del “buzoneo”.

6. Repartir-nos cartells entre nosaltres i que cadascú els pengi per la seva zona. Així mateix també es diu de només imprimir cartells per als actes més rellevants, tipo manifestacions o accions que requereixen molta participació.

7. Penjar i vendre les banderoles.

Es parla de recuperar la difusió més tipus “performance” i recuperem la idea de recrear una guillotina que talli un xoriç que tindrà dibuixat les cares de polítics corruptes, empresaris fascinerosos i males persones en general. Sorgeix la COMISSIÓ GUILLOTINA, que s’encarregarà de construir-la. El dilluns que ve en seguirem parlant.

4. Espai a l’hivern

S’acorda que serà el Boca Nord. Hi anirem la primera setmana de novembre, amb el canvi d’hora. La Mireia hi contactarà per a que ens donin un espai i ens informin de l’horari.

5. Jornades de reflexió

S’acorda quedar aquest dissabte 24 a les 16:30h per a fer un cafè&tè&pastetes amb les altres assemblees del districte, i després, a les 18h, iniciar la jornada de reflexió entorn les eleccions generals del 20N. Espai: Plaça Pastrana

Cal dur termos amb cafè o aigua, tè i pastetes. Cadascú que participi amb el que pugui.

6. Altres

– es crea un grup de treball/comissió sobre el racisme, veient que molta gent del barri diu comentaris racistes i culpa als immigrats de l’atur i d’altres coses. Es queda el dimecres 21 a les 10:00 per a començar-ne a parlar.

– La plataforma 500×20 han convocat una acció el dijous 22 a la 13h, als Jardinets de Gràcia.

– el diumenge 25 hi ha una manifestació convocada per la PAH (Plataforma Afectats per la Hipotèca).

– L’Hector proposa de convidar als autors qui han realitzat algun tipus d’obra gràfica (com un còmic o un llibre de fotografies) sobre el 15 M que vinguin a fer una tertúlia sobre la seva feina el 30 de setembre a la expo de fotos.

Anuncis
Aquesta entrada s'ha publicat en actes i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s