[Vall Amunt] Acta 19 de maig

1-LOGO VALL-AMUNT
2-ASSISTENCIA
3-ILP DACION EN PAGO
4-PARKGUELL
5-CONCERT
6-RADIO BOCA NORD
7-GUIFI.NET
8-HORT COMUNITARI
9-SANITAT COORDINADORA
10-JORNADES REFLEXIÓ INTERNA VALL-AMUNT
11-CIUTAT
-22-m VAGA EDUCACIÓ
-INTERBARRIS
-ORDRE DEL DIA
-VALORACIÓ 12-15
-#Caixarolada
– ASSISTENCIA
12-8-9 J FESTA MAJOR ALTERNATIVA SAN GENIS
13–23 M Horta munten paradeta Volen Material
14–16 portes de Collserola

Desenvolupament ordre del dia

1-LOGO VALL-AMUNT

Carmel: Trèvol

Muntanya: W

Horta: Trèvol

St Genís: trèvol

CONSENSUAT: EL trèvol

2-ILP DACIÓ EN PAGAMENT

Muntanya: Fedatària de muntanya demana participació a Vall-Amunt, cada assemblea al seu barri per recollir signatures per la ILP que demana:

1.  Dación en pago con efectos retroactivos

Se llama dación en pago al hecho de entregar la vivienda a la entidad financiera con la que se tiene la hipoteca a cambio de quedar libre de toda deuda.

2.  Paralización de los desahucios

Siempre que se trate de la vivienda habitual y el impago del préstamo hipotecario sea debido a motivos ajenos a la propia voluntad.

3.  Alquiler Social

El ejecutado tendrá derecho a seguir residiendo en la vivienda pagando un alquiler no superior al 30% de sus ingresos mensuales por un período de 5 años.

 

Carmel: També tenen una persona que recull signatures

Es queda dimecres a horta (pl Eivissa) a les 19h. Muntanya i Carmel contactaran amb les persones fedatàries que coneixen per a què ens proporcionin plecs de signatures per a la resta d’assemblees. A més, es sol·liciten octavetes amb tota la informació.

informació a: http://quenotehipotequenlavida.org

Requisits per signar:

 • Persones que puguin votar a les eleccions generals

 • S’ha d’apuntar l’adreça d’empadronament

 • tot en majúscula

 • majors d’edat (o que el 5 de novembre de 2012 tinguin 18 anys)

Les fulles les signen la persona fedatària, no qui recull les signatures

A més, a la PARS(veure web de la PARS) s’estan recollint suports per a una denuncia contra les retallades sanitàries per ser anticonstitucionals. Es comenta que es podria aprofitar per fer les dues campanyes alhora. Es necessitaria una fotocòpia del DNI (o foto del DNI) i omplir la fitxa d’autorització.

La PARS disposa d’un estudi sobre totes les retallades sanitàries, mesures, efectes e irregularitats legals en aquestes mesures

Més informació a: http://afectadasporlosrecortessanitarios.wordpress.com/

3-SANITAT COORDINADORA (SAP Muntanya)

S’ha fet un manifest de la coordinadora sap (servei atenció primària) muntanya, cal recolzament de col·lectius. Es demana col·laboració i suport per part de les assemblees i després de col·lectius i entitats dins o no de cada assemblea.

El document està penjat a la pàgina web de la FAP(Federació d’associacions de veïns de Barcelona) Es fan diverses aportacions de modificació del text del manifest… Es treballarà a cada assemblea i es coordinarà per mail.

Proposta d’acció conjunta: Concentració-cadena humana a l’hospital del vall d’hebrón perquè és l’únic hospital 100% públic en el que precisament s’estan més retallades i tancaments de serveis. Hi haurà convocatòria per veure quan i com, cada assemblea ha de valorar quantes persones podrien participar. S’ha de traslladar la proposta a la Interbarris.

4-PARKGUELL

Es demana col·laboració amb la comissió de parc güell de l’assemblea de muntanya.

5-CONCERT

L’assemblea de muntanya va proposar de fer un concert autogestionat, però no es veuen capaços de dur l’autogestió. Carmel coneix la forma de muntar la barra al menys a les festes del Carmel. Cal inversió per el lloguer de la barra, però la beguda es disposaria a dipòsit. La Damm ho posa tot i només cobra els barrils, també es pot amb la Moritz. Va en la línia de fer una caixa de resistència comuna de Vall-Amunt. S’ha de valorar una data concreta tenint en compte possibles festivitats (festes de barri) o dates reivindicatives (19 juliol). Carmel parlarà amb Carmelómanos i Muntanya amb l’Ateneu i els Joves del Coll per contactar amb grups que actuïn gratis.

Al poliesportiu de Nou Barris hi ha projectat un megaconcert.23-24J camp de futbol de nou barris

6-(8-9 J) FESTA MAJOR ALTERNATIVA SAN GENIS

Lema: Indignacció, diversió i prou retalladres

Es convida a la participació i col·laboració si es coneix algun grup es benvingut.

7-RADIO BOCA NORD

Associació Els 3 turons(Tenen al mercat del Carmel una paradeta) fan un taller i ens han convidat als indignats del barri per parlar de projectes. Les assemblees estan d’acord en participar però falta informació per valorar com seria la informació.

Surt la idea de proposar a Boca Ràdio (Ràdio Carmel) que també es al boca nord de fer un programa d’indignats.

Muntanya intentarà esbrinar la informació que falta. A la propera assemblea es concretarà la informació que falta, el grup de treball que el formarà i els continguts de la intervenció radiofònica.

8-GUIFI.NET

Guifilab: ofereixen formació interna per apadrinar un node o el que sigui. D’aquí a unes dues setmanes. Hi ha diverses persones interessades que hi assistiran. Després s’organitzarà una xerrada informativa, on es demanen testimonis reals d’usuaris de guifi.net.

Una persona ha donat de baixa el telèfon i internet i ha muntat un node a casa seva.

http://guifi.net

9-HORT COMUNITARI

Carmel coneix un grup de persones interessades en fer un hort

Avui a les 17h a Vallcarca a la sortida del metro hi haurà una ruta per conèixer la lluita reivindicativa contra l’especulació urbanística i una assemblea veïnal per veure què es fa amb l’hort.

És una iniciativa simbòlica amb diferents línies cooperatives obertes a les assemblees del districte.

Es proposa com un punt de partida i trobada per a construir xarxa col·laborativa, per a construir projectes conjuntament. L’hort no és la finalitat en si mateixa, l’objectiu és la participació de les persones del barri i que es generin sinergies per treballar altres temes socials (sanitat, educació, etc.)

Es proposa fer un punt verd i/o d’intercanvi i aprenentatge en reparació i/o reciclatge. També es parla de la permacultura.

10-JORNADES REFLEXIÓ INTERNA VALL-AMUNT

A l’anterior Vall-Amunt es va plantejar fer unes jornades de reflexió interna per establir objectius i línies de treball, valorar els recursos que tenim, els procediments que seguim, en quin punt ens trobem, quins són els nostres àmbits d’actuació (barri, districte, ciutat), diferenciant el que són accions de resistència del que són alternatives al model imperant, etc.

Abans de fer una jornada de reflexió comuna es planteja que cada assemblea valori si necessita fer una reflexió interna o no.

Muntanya: Jornada de reflexió el 26-m (dissabte)

Carmel comenta que ha fet diverses jornades de reflexió i que és important preparar-la (actes llegides, ordre del dia, deures fets) Donar per fet que el que s’ha fet està fet i avaluat, proposar objectius(definir curt termini, mig i llarg: temporalitat).

Es decideix que cada assemblea es plantegi el que necessita i que quan es trobi preparada valorem conjuntament el fer una jornada de reflexió a nivell de districte (Vall-Amunt).

11-CIUTAT

 • -22-m VAGA EDUCACIÓ

 • Coordinadora laboral i suport mutu fan una crida

 • – 12:30 pl Universtitat per anar a St Jaume

 • 14:30 Pl. Catedral Assemblea General (Convoquem totes)

 • Muntanya proposa de cooperar amb el professorat/AMPAS, hi ha diverses subscripcions a aquesta proposta.

 • -INTERBARRIS

 • -ORDRE DEL DIA (25 de Maig a La Marina)

 • -VALORACIÓ 12-15m

 • Ha sido muy positivo para dar visibilidad a todo el trabajo que se ha hecho durante el año, y para visibilizar que el movimiento iniciado el 15 de mayo de 2011 sigue trabajando. Hubo descoordinación por duplicar convocatòries y alterar el programa establecido a última hora provocando desorganización en las acciones comunes. El programa estava molt ben plantejat però s’apunta als canvis d’última hora com quedar-se a Mordor quan hi havia un altre activitat programada. Falta de compromís amb el programa.

 • #Caixarolada: continua

 • – ASSISTENCIA VALLAMUNT

 • Horta, Carmel i Muntanya han acordat 2 persones de Vall-Amunt que vagin a la interbarris. St Genís no acostuma a anar a interbarris i encara que no ho han parlat sembla que no hi haurà oposició. S’acorda que hi aniran dues persones en representació de les 4 assemblees que composen la Vall-Amunt. Hi haurà 2 suplents per a cada interbarris. Les persones que hi vagin es responsabilitzen d’enviar un mail informant sobre l’interbarris (accions comunes, posicionaments, estat en el que ens trobem, propostes interessants, debats que han sorgit, etc.).

 • No es decideix res sobre la rotació però es parla de que hi vagi una persona que hi hagi anat a l’anterior interbarris amb una persona que no hi hagi anat.

 • Es proposa de traslladar a la interbarris el punt de la cadena humana a la vall d’hebrón.

 • – VALORACIÓ 1 ANY DEL 15-M:

Es nota la maduresa del moviment, però està basat en reunions tècniques decisòries, es delega massa, s’ha de treballar la implicació de les diferents assemblees per fer accions comunes. La interbarris ha de ser un espai de coordinació amb treball conjunt, no un lloc on cada assemblea diu les seves accions i ja està.

 • – DEUTE 15-O:

Horta: no en tenen diners.

Muntanya: no en tenen diners, no van recollir materials pel 15-O, no en tenen clar la gestió que es va fer sobre el tema (guardioles perdudes, etc.).

Sant Genís: no s’ho ha plantejat. Potser destinen diners de les festes alternatives del barri per a les persones detingudes però pel deute.

Carmel: estan a l’espera de saber a quant ascendeix el deute i què va passar amb la gestió.

Cap assemblea aportarà diners per diversos motius. Això si, els diners recaptats amb el dinar popular fet el dia del Carnestoltes si que es destinaran a pagar el deute.

12–23 M Horta Munten paradeta Volen Material

Quedem per parlar de la ILP, la denuncia de sanitat i altres temes comuns.

13–16 portes Collserola

L’ajuntament ha convocat equips interdisciplinaris per a què fessin propostes, per l’extensió del tema es deixa per a la propera assemblea Vall-Amunt

14– TORN OBERT

Ricart se n’encarrega de reenviar l’acta des de el mail de muntanya. Marta completarà l’acta.

Per a la propera assemblea es proposa posar com a primer punt de l’ordre del dia els punts a tractar a l’interbarris.

La propera assemblea tindrà lloc a El Carmel. Les dues persones que hi vagin a l’interbarris han de proposar la data (el dissabte anterior a la següent interbarris).

Anuncis
Aquesta entrada ha esta publicada en actes, coordinacio. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s