Acta del 24 d’octubre

Ordre del dia

Local –
exposició i xerrades
jornades de reflexió
canvi de pancartes
taller d’alfabetització
ràdio
concert Boca Nord
Fibra òptica
Tresoreria
Homenatge a brigadistes
 
Districte –
Vall d’Hebron
Debat 7 novembre
Trocarmel
 
Ciutat –
Propostes
Trobda de barris
 
 
  1. LOCAL

 1.1            Exposició i xerrades

L’exposició ja està muntada i s’inaugura, oficialment, el dimarts 25 d’Octubre, a la Biblioteca Joan Marsé. Les fotografies hi estaràn exposades un mes: fins al 25 de Novembre. Si algú vol alguna de les fotos, pot parlar-ho amb el personal de la biblioteca o bé venir el dilluns a les 20h a l’assemblea.

Valoració de l’exposició: ÉS MOLT BONICA!

 1.2            Jornades de Reflexió: Desobediència civil

De moment s’ha contactat amb l’Arcadi Oliveres i amb en Jaume Asens. Estem pendents que l’Arcadi ens digui una data que li vagi bé per a fer una xerrada, i en Jaume Asens s’hi adaptarà. També vindran persones que varen assistir al segrest de l’autobús de Nou Barris l’any 1974 (http://es.wikipedia.org/wiki/L%C3%ADnea_32_de_TMB ) i una dona relacionada amb l’escola Pegaso i els seus inicis (http://beta.districtes.info/node/1120 ).

La data queda per confirmar al llarg d’aquesta setmana, probablement serà o el 12 o el 13 de Novembre, però això cal contrastar-ho amb la possible ocupació de Plaça Catalunya abans de les eleccions (si lo de Catalunya ens dona molta feina, fem les jornades igualment? Al barri o a Catalunya?)

1.3            Canvi de pancartes

          Cal canviar les pancartes del mercat i de la Plaça per indicar que a partir del dilluns que ve farem l’assemblea al Boca Nord. Tanmateix, també cal fer un trosset de tela on hi posi “Boca Nord” per posar-ho a sobre del tros de pancarta on hi diu “Plaça Pastrana”.

 S’ha quedat aquest dijous dia 27 d’octubre per a fer els canvis i afegits, a les 21h a Plaça Pastrana.

 1.4            Taller sobre alfabetització cibernètica

          L’Alvaro està elaborant un document amb informació al respecte. Quan l’acabi ens el passarà i buscarem una data per a fer la xerrada-taller a la Biblioteca.

 1.5           Projecte Ràdio

          La Marta ha escrit als del Boca Nord per a demanar un espai per a fer un programa de ràdio des de l’assemblea, però encara no li han contestat. D’altra banda, demana a qui vulgui participar en el projecte que s’hi apunti per a pensar com podria ser el programa, dissenyar els espais, etc…

 1.6            Concert Pre-Nadal

                      En Lorenzo i l’Alba van quedar amb la Teresa Torres, la tècnica del barri, per demanar-li ajuda i consell de cara al concert que es vol muntar abans del Nadal. La Teresa ens recomana fer-lo al Boca Nord, ja que al desembre fa molt de fred i vindria molt poca gent si el fem al carrer, a més de les dificultats que ens trobarem de cara a que ens destinin part del pressupost del barri.

Les condicions al Boca Nord són:

–        No podem portar el tema de menjar i beguda, perquè hi ha un bar que ja se n’encarrega.

–        Podem cobrar una entrada (3, 4, 5 euros…): cal decidir el preu.

–        El lloguer de la sala i el tècnic va a càrrec del Boca Nord.

Finalment, decidim fer-ho al Boca Nord. Proposem de fer un altre concert al carrer, de cara a la primavera.

Tenim un dia mig aparaulat per al concert, probablement el 17 de desembre: falta confirmar-ho.

També cal acabar de veure quins grups tocaran, s’accepten propostes de tot tipus!

 1.8            Obres Pantà de Tremp

                  En Jesús proposa de demanar a l’Ajuntament que s’aprofitin les obres que es duran a terme al carrer Pantà de Tremp per a que s’instal·li fibra òptica, ja que no n’hi ha al barri i les empreses de telefonia no volen assumir-ho. El tracte seria el següent: l’Ajuntament ho instal·laria i les empreses pagarien una mena de lloguer o cànon pels trossos utilitzats.

             Com que es creu que aquest és un tema que atany, més aviat, a l’Associació de Veïns del barri, s’acorda el següent: esperarem a veure si fan alguna cosa respecte el tema i, en el cas de que així sigui, ens sumarem a la protesta.

 1.9            Tresoreria

          Redefinint aquest càrrec, es parla de fer el següent a partir d’ara:

–        que sigui un rol ROTATIU, cada 4 o 6 mesos canvi de persona (per a que no sigui tant liós).

–        En una quadrícula d’EXCEL s’hi apunta tot el que entra i surt (ara mateix ja es fa així). La quadrícula es va publicant a la WEB, per tal de ser totalment transparents i per a que la gent també pugui veure perquè necessitem diners i a què els destinem.

 1.10      Homentage als Brigadistes Internacionals

          Aquest dissabte, a les 11h, se cel·lebrarà un homenatge als Brigadistes Internacionals, a la boca nord del túnel de la Rovira / Rambla Carmel.

Pensem d’anar-hi per a protestar davant dels polítics que hi assistiran, tal i com es va fer en l’acte dedicat a Salvador Allende.

No s’acaba de concretar què farem i si hi anirem, i es decideix acabar de quedar per correu.

  1. DISTRICTE

 2.1            Vall d’Hebron

          El divendres una sèrie de persones (treballadors de l’hospital, usuàris, simpatitzants amb la protesta…) varen anar a la Vall d’Hebron per a protestar per les retallades que s’estan duent a terme en el centre hospitalari. El gerent no hi era (o va fugir…) i no s’hi va poder parlar.

 El dilluns, però, finalment van acordar una reunió amb ell i s’han reunit unes 6 persones amb el gerent.

 La situació era la següent: volien tancar l’hospital 5 dies del tot, molts d’ells dies que coincidien amb ponts. El gerent va enviar una carta amb to amenaçador als treballadors dient-los-hi que agafessin els dies de festa coincidint amb els ponts, per tal de poder tancar l’hospital aquests dies.

 Avui, després de la reunió, s’ha aconseguit acordar que els treballadors poden escollir els dies que vulguin per fer festa i, per tant, no tancaran l’hospital, del tot, cap dia!!

 El 31 d’octubre, a les 11h, hi ha una concentració davant de la Vall d’Hebron, per tal de reforçar aquests acords i per a que els qui gestionen l’hospital no es facin enrera.

 2.2            Idea: debat del 7 de Novembre

          Es proposa de projectar el debat de Rajoy-Rubalcaba que s’emetrà per televisió el 7 de Novembre a la Plaça Pastrana i fer-los una escridassada i “abucheamiento” col·lectiu als dos representants polítics. Sembla que la proposta no acaba de quatllar…

 2.3            Trocarmel

          El diumenge es va muntar una paradeta al Trocarmel, mercat d’intercanvi muntat per l’associació Carmel Amunt. Se’n una valoració positiva: va ser del tipus com quan es munta una paradeta al mercat.

 CIUTAT

 3.1            2 propostes noves

          Hem rebut 2 propostes noves:

–        per part de l’Assemblea de Sants: fan tallers sobre metodologia assembleària i poden venir quan ho vulguem a fer-nos un taller sobre el tema.

–        Per part de la Comissió de Feministes de Plaça Catalunya:  del 25 de novembre al 10 de desembre faran 16 dies d’activisme en contra de la violència de gènere. Per això, ofereixen a tots els barris tot tipus de xerrades i tallers. Si alguna assemblea ho demana, es traslladen al barri en qüestió i ens munten el taller o xerrada. La Marta ens envia les diferents propostes que tenen al correu: ens ho mirem i el dilluns que ve decidim a què fem.

 3.2            Trobada de barris del 21 d’octubre

          Valoració general: hi faltaven moltes assemblees de barri (unes 11!!) perquè la convocatòria no va arribar a tothom. Es fa, per tant, una valoració negativa de la organització.

 Per part de diverses assemblees, es va proposar ocupar Sant Jaume enlloc de Plaça Catalunya la setmana abans de les eleccions. Tot i així, es fa l’observació de que és un lloc tancat i poc adhient en el cas que hi hagués un desallotjament.

Horta Guinardó: proposa la difusió de cartells i enganxines del moviment 15-M per a posar-les a sobre de les pancartes polítiques.

Carmel: proposa fer xerrades a la Plaça Catalunya la setmana abans de les eleccions i ofereix La Carmela per al barri que la vulgui usar.

Gòtic: proposa contactar amb el grup que estigui treballant sobre la reforma de la llei electoral, per tal de canviar la llei.

Es parla d’establir un MECANISME D’EMERGÈNCIA en cada assemblea, per si passés alguna cosa a alguns dels seus membres els altres puguessin ajudar-lo (en quant a desallotjaments, enfrontaments,…): cadena de telèfons mòbils, tenir telèfons relacionats amb el tema…

Guinardó: assumeix la tasca de tornar a fer un altre grup de mails per a que la informació arribi a tothom.

Properes convocatòries;

divendres 28 d’octubre, trobada per pensar un desencallament de les trobades inter-barris, a les 19h a la Rimaia

divendres 4 de novembre, trobada inter-barris a Nou Barris o Poble Sec, a les 19h

Es critica la gestió del nivell inter-barrial d’assemblees: com es decideixen les coses? L’Adan proposa que el Carmel assumeixi la propera assemblea (després de la del 4 de novembre) per a treure aquest punt específicament i intentar solucionar-lo.

En Jesús proposa establir un calendari fixe de trobades per a que totes les assemblees s’enterin de les trobades que s’aniran fent (una periodicitat fixa, i uns llocs decidits amb antel·lació per a tot el curs, per exemple).

 3.3            Edifici ocupat a Nou Barris

          Des de la mani del 15-O hi ha un edifici ocupat al c/Almagro, on hi viuen 8 famílies que havien estat desnonades i no tenien cap habitatge actualment. També s’hi estan començant projectes de participació del barri, centre social, tallers de bicis…

 El diumenge 30 hi ha una reunió de l’edifici per a proposar que es facin més ocupacions d’aquest tipus arreu de la ciutat.

Aquesta entrada ha esta publicada en actes. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari